» Tony Fitz | AMW.FM
0%

Tony Fitz

NL // AMW.FM


SHARE

Biography


Tony Fitz

De liefde voor muziek zat er bij Anthony Fitzgerald Valerius al jong in. In de jaren negentig draaide hij regelmatig plaatjes aan elkaar in het plaatselijke buurthuis “De Mix”. Zijn vader gaf hem een mengpaneel om professioneel te kunnen mixen, en al snel werd hij geboekt voor verschillende feesten in en buiten zijn eigen stad.

In 1995 werd hij inval kracht achter de draaitafels in de radioshow van KC the Funkaholic en Murth Mossel bij New Dance Radio (nu Slam FM). Daarnaast werd hij regelmatig geboekt als guestdeejay voor Bassline in de Roxy. Ook maakte hij deel uit van de formatie Home Team, waarmee hij vier singles uitbracht. Home Team werkte toen samen met producer en dj CHEW FU.

Hij was regelmatig te bewonderen in Club Rain, The Mansion, Zebra Lounge. In Het Parlement en The Palace te Groningen, is hij langere tijd de vaste deejay geweest. Daarnaast draaide hij met regelmaat in Paradiso, de Melkweg en Escape Venue.

In 2004 maakte Tony deel uit van de Dr. Pepper Freestyle Basketball Tour, waarbij zo’n 300 scholen, bedrijven, buurthuizen en pleintjes werden bezocht.

In 2010 maakte Tony de overstap naar housemuziek. Hij kreeg geen energie meer van de urbanscene en voelde zich beperkt door het genre. Toen hij via productiewerk bij onder andere Sneakerz, HouseQuake de housemuziek en haar diversiteit ontdekte, ging er een wereld voor hem open. Doordat er zoveel te ontdekken viel en het aanbod van muziek zo groot was, duurde het even voor hij zijn eigen sound te pakken had, maar sinds 2013 weet Anthony wat bij hem past. Als je je ogen sluit als hij achter de draaitafels staat, verwacht je iemand als hem te zien.

Zijn manier van draaien nodigt uit tot dansen en blijft verrassen. Tony geniet van het spelen met zijn publiek. Probeert de mensen te lezen en zijn muziek daarop aan te passen. Hij merkt dat dit goed aanslaat en krijgt daar een enorme kick van. En juist dat was wat hij de laatste jaren mistte in de urbanscene.

Op dit moment is Tony vastberaden om the next big thing in de underground housescene te worden en de wereld te veroveren met zijn ervaren skills en groovy funky tunes en eigen releases.

Tony Fitz is on top of his game!

Expand
Play Cover Track Title
Track Authors